Hvordan bør du vaske bh-ene dine?

Vasker du bh-ene dine i vaskemaskinen sammen med annet tøy på 60°? Da vil de mest sannsynlig miste form, farge og elastisitet ganske raskt. En bh er ofte laget i delikate stoffer, og med vakre detaljer som må behandles på en skånsom måte.

En bh sitter helt inn på kroppen, som avgir svette og døde hudceller. Den bør derfor vaskes jevnlig, men ikke nødvendigvis etter hver bruk siden bh-en mister elastisitet og får kortere holdbarhet for hver vask. Dersom den lukter eller ser skitten ut, er det på tide med en vask.

Før vask bør du fjerne uttagbare innlegg. Vi anbefaler at du vasker bh-ene dine i maskin på et skånsomt vaskeprogram (håndvask eller ullvask) på 30°. Se vaskeinstruksjoner på bh-en for nærmere detaljer. Før du legger den i vaskemaskinen bør du lukke hempene på bh-en og legge den i en vaskepose. Slik unngår du at hempene hekter seg opp i stoffet på bh-en eller i andre klær. I tillegg slipper du at spiler, som nå og da sniker seg ut av bh-en, ødelegger vaskemaskinen. Bruk alltid et mildt vaskemiddel uten blekemidler. Unngå skyllemiddel. Du kan også vaske eller skylle opp bh-ene for hånd. Pass da på så du ikke gnir og gnukker for hardt slik at stoffet blir stygt eller går i stykker.

La undertøyet lufttørke, helst flatt på et håndkle. Ikke vri ut vannet eller bruk tørketrommel. Det vil føre til at bh-en mister passformen.

Del denne artikkelen med venner

Facebook
Twitter
Pinterest
bh i Calida vaskepose