Hvordan bør du vaske bh-ene dine?

Slenger du bh-ene dine inn i vaskemaskinen sammen med annet tøy på 60°? Da vil de mest sannsynlig miste form, farge og elastisitet ganske raskt. Bh-er er ofte laget i delikate materialer, og med vakre detaljer som må behandles på en skånsom måte.

En bh sitter helt inn på kroppen, som avgir svette og døde hudceller. Den bør derfor vaskes jevnlig, men ikke nødvendigvis etter hver bruk siden bh-en mister elastisitet, og får kortere holdbarhet for hver vask. Dersom den lukter eller ser skitten ut, er det på tide med en vask.

Før vask bør du fjerne uttagbare innlegg. Vi anbefaler håndvask av bh-er. Det er mye mer skånsomt, og gir undertøyet ditt lengre levetid enn ved maskinvask.

Dersom du likevel velger å vaske i maskin, bør du lukke hempene på bh-en og legge den i en vaskepose. Slik unngår du at hempene hekter seg opp i stoffet på bh-en eller i andre klær. I tillegg slipper du at spiler, som nå og da sniker seg ut av bh-en, ødelegger vaskemaskinen. Bruk alltid et mildt vaskemiddel uten blekemidler, og vask på skånsomt vaskeprogram. Unngå skyllemiddel.

La undertøyet lufttørke, helst flatt på et håndkle. Ikke vri ut vannet eller bruk tørketrommel. Det vil føre til at bh-en mister passformen.